ул. Миле Поп Јорданов 4б б 1000 Скопје
+389 72 246 098 +389 71 218 066
markossistem@yahoo.com

ПВЦ прозори

ПВЦ прозори

Саламандер 2D-streamline

 

 • Број на комори: 5
 • Две нивоа на затварање
 • Изградба длабочина 76 mm
 • Коефициент на премин на топлина: Uf = 1.3 W/m²K
 • Звук на заштита: 47 dB
 • Боја: 1600 бои по RAL и 19 бои за лакирање на дрво
 • Области на примена: Странично и на дното обесени прозорци, завртувачки и кривински наместени на хоризонтална оска прозорци, секундарни влезни врати, завртувачки и слајд врати

Саламандер 3D

 • Број на комори: 5
 • Три нивоа на затварање
 • Изградба длабочина 76 mm
 • Коефициент на премин на топлина: Uf = 1.2- 1.4 W / m²K
 • Звук на заштита: 34-47 dB
 • Боја: 1600 бои по RAL и 19 бои за лакирање на дрво
 • Области на примена: Странично и на дното обесени прозорци, завртувачки и кривински наместени на хоризонтална оска прозорци, секундарни влезни врати, завртувачки и слајд врати

Саламандер Аеродинамичен

 • Број на комори: 5
 • Две контури од цврсти фасадни отпорни на временски услови – EPDM гума
 • Изградба длабочина 76 mm
 • Коефициент на премин на топлина: Uf = 1.0- 1.3 W / m²K
 • Звук на заштита: 34-45 dB
 • Боја: 1600 бои по RAL и 19 бои за лакирање на дрво
 • Области на примена: Странично и на дното обесени прозорци, завртувачки и кривински наместени на хоризонтална оска прозорци, секундарни влезни врати, завртувачки и слајд врати

Саламандер
Blue Evolution 92

  • Број на комори: 6
  • Три нивоа на затварање
  • Изградба длабочина 92 mm
  • Коефициент на премин на топлина: Uf = под 1.0 W / m²K
  • Звук на заштита: над 47 dB
  • Боја: 1600 бои по RAL и 19 бои за лакирање на дрво
  • Области на примена: Странично и на дното обесени прозорци, завртувачки и кривински наместени на хоризонтална оска прозорци, секундарни влезни врати, завртувачки и слајд врати

Саламандер Плавата Еволуција ја обединува иднинската ориентирана врвна технологија исо модерен прагматичен дизајн од новата генерација на првокласни прозорци. Оптимизиран профилот со 6 комори со изградба на длабочина од 92мм произведува брилијатна топлинска изолација и одлична енергетска ефикасност. Во комбинација со филигранска видливи височина од само 118 милиметри, соларни добивка благодарение на високата инциденца светлина и еколошките одржи способноста да се рециклира винил 100%, Саламандер Плавата Еволуција е прозорецот систем на иднината. Саламандер Плавата Еволуција е од многу аспекти вистинската одлука за вашата нова зграда, куќа или реновирање на постоечките.

Brugmann
Blue Evolution 82